Vaffelhjørnet er en familieejet virksomhed på anden generation, delvist tredje generation.
Butikken blev grundlagt af Leif Anker Jørgensen den 15. april 1981.
I 1990 overtog hans datter Helle-Mai og hendes mand Vagn Decker butikken, og driver den endnu.
Med hjælp fra deres to sønner og ca. 25 ansatte, formår butikken at serverer is og vafler hen over hele sommeren.
Bygningen
Adressen Nørregade 2 er en del af Alfred Warres købmandsgård og har udover at huse Vaffelhjørnet også huset en glarmester, fungeret som politistation og før Vaffelhjørnet været lagerlokaler.
Bygningen er opført i 1864 og tilbygningen med de grønne vinduer ud til udendørsområdet er fra 1880.
Fra ide til sød fornøjelse
Leif havde, med sit arbejde i Plumrose siden 1960, haft relation til det tidligere Frederiksborg is, nu Hansen is, hvor han havde kølelager.
I slutningen af 70’erne leger Leif med tanken om at starte sin egen iskiosk og kan med hjælp fra Frederiksborg is får stablet konceptet på benene.
Lokalerne på adressen Nørregade 2 bliver ledige i 1980 og Leif lejer sig ind trods modstand fra familie og venner, der ikke mente, at en iskiosk i Hundested ville blive et hit.
Hen over året og frem til april 1981 renoverer Leif og resten af familien, med hjælp fra venner og bekendte de gamle lokaler, og slår den 15. april 1981 dørene op for de første kunder med is, guf og hjemmebagte vafler på menuen, som det kendes i dag.
Den første sæson producerer vi ikke vores egen is, men køber den derimod hos Frederiksborg is. Først i 1982 starter Leif småt ud med at producerer smage som vanilje, nougat, cacao, chokolade og jordbær.
De blev alle lavet på en svensk softice maskine hvori Leif rørte diverse ingredienser.
I starten af 80’erne sælger Svend Andersen Jægerspris kiosken, hvor man inden da også selv producerede is. Maskinen blev opkøbt af Frederiksborg is hvor den herefter blev opmagasineret.
I 1983 får Leif kendskab til maskinen og erhverver den herefter.
Is sæsonen 1983 bliver altså med hjemmelavet is.
- Funfact
Det er en Phønix ismaskine, model 149 fra 1920, som al vores is bliver produceret på.
I runde tal producerer vi ca. 17.000 liter is på en sæson.
Konceptet startede småt ud og er siden blevet gradvist større, med et varesortiment på nu 14 forskellige flødeis og 4 sorbet is, samt softice og milkshake (Se fanen Udvalg)
Andre is, der også har været på menuen er f.eks.
Nøddemarcipan, Kokos, Chokonougat, Casata, After-eight og Smarties, samt Citron- og Hindbær sorbet.
Endvidere har vi også forsøgt os med pistacie og banan guf, samt pistacie softice.
Navn og kendetegn
På hjørnet af amtsvejen og Nørregade ligger huset hvor der sælges vafler, det blev til navnet Vaffelhjørnet.
De hjemmebagte vafler kan duftes allerede inden man træder ind i butikken og har siden 1981 været et af vores kendetegn.
Vaffeljernet er ligesom med ismaskinen et aflagt ”maskineri” fra Frederiksborg is, nu Hansens is. Det er fremstillet af smeden fra Lyngerup mejeri, der hvor Hansen is nu befinder sig, engang midt i 70’erne. Jernene er løbende blevet skiftet ud, men anordningen har holdt ud siden vi startede i 1981.
- Funfact
Når vaflerne rulles har de en temperatur på ca. 180oC.
I gennemsnit bages der ca. 3 vafler pr. minut og i runde tal bages der ca. 100.000 vafler på en is sæson.
Vi har gennem alle årene haft fokus på egenproduktion af så mange produkter som muligt. Det giver en hvis tilfredsstillelse, at kunne siger hvilke ingredienser der er i de forskellige varer, samt behandlingen af disse hvis kunder spørger.
Samtidigt mener vi, at der er forskel på smagsoplevelsen, når man får en nybagt vaffel med Hansens is og hjemme rørt guf på toppen.
Vaffelhjørnet har nu eksisteret i snart 42 år og vi håber på mange flere.
I håb om et glædeligt gensyn ønsker vi dem velbekomme.